Bangolo arquitectes és un estudi d’arquitectura fundat al 1999 amb la voluntat d’integrar els sistemes tradicionals de construcció, sostenibilitat i valors socials a l’arquitectura contemporània. Tots els projectes són fets a mida i al detall, amb un seguiment intensiu del procés de l’obra.

Oriol Roselló Viñas Fundador. Arquitecte (ETSAV 1993).

Oriol Roselló funda el despatx bangolo i combina el projectar amb la recerca i la divulgació de l’arquitectura i les tècniques tradicionals a través de l’organització de múltiples jornades i publicacions.

Com a professor de la Universitat de Girona cofunda el grup de recerca CATS, Construction: advanced technologies and sustainability, dedicat a l’estudi de la sostenibilitat i el patrimoni. A mitjans del 2011 cofunda el projecte GRETA, on és director de les Jornades de Tècniques tradicionals en la construcció de l’arquitectura contemporània i professor del curs de Mestratge en tècniques tradicionals.

Prèviament a la fundació de bangolo, Oriol Roselló col.labora amb altres arquitectes i forma part de diferents expedicions fotogràfiques arreu del món i projectes de cooperació internacional, un d’ells a Bangolo (Côte d’Ivoire), on es posen en valor els artesans locals i materials Km0, filosofia que es preserva en els projectes actuals.

És divulgador des d’Amics de l’UNESCO d’arquitectures populars d’arreu del món i col·laborador de REHABIMED com a redactor de “Experiències de Rehabilitació i Urbanisme” i ponent en la 1a Conferencia Regional Euromediterrània (2007).

Amb més de 25 anys d’experiència en rehabilitació del patrimoni anònim i més de 200 obres executades, actualment coordina i supervisa tots els projectes de l’estudi.

Reconeixements:

  • 2002 Premi FAD d’arquitectura efímera pel Festival d’Afriques CCCB.
  • 2003 Primer premi de Ferrocarrils de la Generalitat
  • 2014 Primer premi EcoViure de Manresa
  • 2016 Finalista del premi Catalunya de Construcció
  • 2019 Primer premi Toni Cobos d’arquitectura tradicional
  • 2020 Primer certificat LEED Platinum en un habitatge unifamiliar a España

Carla Graboleda Bosch
Arquitecta (EPS UdG 2012)
Máster en Rehabilitació i gestió integral de patrimoni (UPV-EHU 2013)
Tècnic superior en interiorisme i decoració (Esneca 2016)

Carla Graboleda és membre de bangolo des de 2010. Actualment s’encarrega del desenvolupament integral de projectes. Durant els seus anys d’experiencia professional, ha col.laborat en la redacció, administració i execució de projectes a diferents escales com habitatges, plans urbanístics, edificis singulars i interiorisme així com en la imatge i gestió del despatx.

Ferran Angelats Viladoms
Arquitecte (EPS UdG 2016)
Tècnic superior en desenvolupament i aplicació de projectes de construcció i obra civil (I.E.S. Sta. Eugènia de Girona 2010)
Format en programació BIM.

Ferran Angelats és professional lliure associat a Bangolo des de 2020, amb variada experiència i col·laboració amb diferents despatxos d’arquitectura i enginyeria.