Bangolo arquitectes és un estudi d’arquitectura fundat al 1999 amb la voluntat d’integrar els sistemes tradicionals de construcció, sostenibilitat i valors socials a l’arquitectura contemporània. Tots els projectes són fets a mida i al detall, amb un seguiment intensiu del procés de l’obra.

Oriol Roselló Viñas Fundador. Arquitecte (ETSAV 1993).

Oriol Roselló funda el despatx bangolo i combina el projectar amb la recerca i la divulgació de l’arquitectura i les tècniques tradicionals a través de l’organització de múltiples jornades i publicacions.

Com a professor de la Universitat de Girona cofunda el grup de recerca CATS, Construction: advanced technologies and sustainability, dedicat a l’estudi de la sostenibilitat i el patrimoni. A mitjans del 2011 cofunda el projecte GRETA, on és director de les Jornades de Tècniques tradicionals en la construcció de l’arquitectura contemporània i professor del curs de Mestratge en tècniques tradicionals.

Prèviament a la fundació de bangolo, Oriol Roselló col.labora amb altres arquitectes i forma part de diferents expedicions fotogràfiques arreu del món i projectes de cooperació internacional, un d’ells a Bangolo (Côte d’Ivoire), on es posen en valor els artesans locals i materials Km0, filosofia que es preserva en els projectes actuals.

És divulgador des d’Amics de l’UNESCO d’arquitectures populars d’arreu del món i col·laborador de REHABIMED com a redactor de “Experiències de Rehabilitació i Urbanisme” i ponent en la 1a Conferencia Regional Euromediterrània (2007).

Amb més de 25 anys d’experiència en rehabilitació del patrimoni anònim i més de 200 obres executades, actualment coordina i supervisa tots els projectes de l’estudi.

Reconeixements:

  • 2002 Premi FAD d’arquitectura efímera pel Festival d’Afriques CCCB.
  • 2003 Primer premi de Ferrocarrils de la Generalitat
  • 2014 Primer premi EcoViure de Manresa
  • 2016 Finalista del premi Catalunya de Construcció
  • 2019 Primer premi Toni Cobos d’arquitectura tradicional
  • 2020 Primer certificat LEED Platinum en un habitatge unifamiliar a España

Ferran Angelats Viladoms
Arquitecte (EPS UdG 2016)
Tècnic superior en desenvolupament i aplicació de projectes de construcció i obra civil (I.E.S. Sta. Eugènia de Girona 2010)
Format en programació BIM.

Ferran Angelats és professional lliure associat a Bangolo des de 2020, amb variada experiència i col·laboració amb diferents despatxos d’arquitectura i enginyeria.