CAN BUCH, DE MASIA A HOTEL RURAL

Sant Aniol de Finestres

A Bangolo Arquitectura hem tingut el privilegi de treballar en el projecte de rehabilitació de la masia Can Buch per a convertir-la en un hotel rural. Aquest va ser un projecte especial des del primer moment per diverses raons, la filosofia de permacultura del jove propietari, el suport sense precedents de la comunitat local i la col·laboració amb experimentats artesans.

Detalls

Compartir conviccions amb Gerard Bofill va ser un impuls per al projecte.

El concepte més important va ser el fet de convertir la crugia del mig en una gran escala que fos capaç de transmetre la llum a la tots els espais

I, alhora, altres premisses com:

  • Maximitzar materials locals per a reduir la petjada ambiental i fomentar l’economia local.
  • Col·laborar amb artesans de manera activa per a garantir una construcció d’alta qualitat i promoure la preservació de tècniques tradicionals.
  • Integrar pràctiques agrícoles i ramaderes en el disseny de l’hotel per a tancar cicles i reduir la dependència de recursos externs.

Confort i sostenibilitat: una combinació més que possible

A Can Buch el desafiament va ser aconseguir un confort modern sense sacrificar les característiques tradicionals de la masia. Per a això vàrem implementar tècniques com els revestiments de terra-palla per a garantir una temperatura agradable i una qualitat òptima de l’aire.

També vàrem utilitzar tècniques ancestrals com l’ús de pedra, voltes catalanes, fusta massissa i fang, per a, no sols preservar l’autenticitat de l’edifici, sinó oferir una solució sostenible i eficient per al present. La integració d’aquests materials i tècniques en projectes contemporanis ofereix un camí cap a la sostenibilitat i la preservació cultural. A més, promou la col·laboració local, la qualitat artesanal i la innovació en el disseny arquitectònic.

L’arquitectura tradicional no només és una lliçó del passat, sinó també una inspiració per al futur.