PREMI ANTONIO COBOS D’ARQUITECTURA TRADICIONAL

MAS BLAU. Sant Feliu de Boada

Els propietaris, originaris del Brasil, valoraven molt l’entorn agrícola tradicional i volien destacar-lo com un aspecte important del paisatge.

Detalls

El disseny arquitectònic de la propietat està cuidadosament pensat i reflecteix els patrons culturals dels seus propietaris. En aquest cas, la tradició s’entén d’una manera amplia i universal. Amb una mentalitat oberta i una visió global, s’han aprofitat tècniques i recursos d’altres cultures edificatòries.

A la façana oest, que ofereix una vista panoràmica del paisatge, s’ha triat el tradicional “jali” de l’arquitectura islàmica popular per controlar la llum, per eficiència climàtica a l’estiu i per a disposar d’una certa intimitat tot i tenir unes grans vistes.

Els propietaris volien que els banys fossin elegants i, alhora, tinguessin una connexió visual amb el paisatge agrícola que envolta la finca.

Per aconseguir espais lluminosos sense comprometre l’estructura original, s’han proposat múltiples entrades de llum natural des de diferents angles.

Gràcies a aquesta obra, el 2019 vam rebre el primer premi Antonio Cobos d’Arquitectura Tradicional.

El premi Antonio Cobos d’Arquitectura Tradicional és un reconeixement destacat dins del camp de l’arquitectura, que celebra i promou projectes que incorporen elements i tècniques tradicionals de manera innovadora i efectiva. Rebre aquest premi va ser un honor significatiu per a Bangolo, ja que valida el nostre compromís amb la preservació cultural i el disseny sostenible. A més a més, aquest premi no només reconeix l’excel·lència tècnica i estètica, sinó que també destaca la capacitat del nostre estudi per integrar elements arquitectònics tradicionals amb materials locals, demostrant així un enfocament sensible cap al context i la comunitat on es desenvolupen les obres.