SORTIDA AUS: MAS MARROCH – CAN BOLET – CAN BUCH

SORTIDA AUS
15 d’abril de 2023 

 Ahir va ser una jornada molt entranyable. Es varen reprendre les passejades d’AUS després d’un llarg parèntesis degut a la COVID. Si ja fa tres anys amb la Nuria Pedrals estàvem organitzant aquestes vistes ara, amb l’ajuda d’en Toni Solanas s’han fet realitat. El grup d’assistents ha estat format per arquitectes, aparelladors, decoradors, constructors, fotògraf, antropòleg, assistents socials i d’altres. La primera visita ha estat a l’espai Àgora del Mas Marroch a les 9:30h on després d’una petita introducció s’han pogut veure tos els racons més reveladors d’aquesta peculiar estructura. Gràcies Shani per la teva generositat. 

Seguidament s’ha visitat el mas de Can Bolet ,a Llorà on els propietaris, Júlia i John, ens esperaven amb il·lusió. Es tracta d’una ampliació seguint la tipologia de cobert tradicional, una marquesina fotovoltàica de fusta massissa i una barbacoa amb vistes al bosc han donat una idea d’una rehabilitació segons els criteris de Bangolo.  

Finalment, a última hora del matí, la jornada s’ha completat amb la vista a l’hotel Can Buch, on s’ha pogut visitar a fons el projecte amb la maximització de materials Km0 i l’autosuficiència. El punt final ha estat un fantàstic menú del xef Fede, amb la pertinent sobretaula posterior.  

Gracies de nou Gerard per la teva disponibilitat i ambició sostenibilista. Esperem amb il·lusió la propera sortida d’AUS que serà pel Juliol vinent.